Rafael is een school voor speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen uit Utrecht en omstreken, in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Wij helpen onze leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Je bent van harte welkom en we vertellen je graag alles over onze school en wat ons bijzonder maakt.
Op Rafael leren leerlingen zich te ontwikkelen op het gebied van zelfredzaamheid. Leren lezen en rekenen is belangrijk, maar ook voor jezelf opkomen en je goed verzorgen.
Specialisme
Onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking is ons specialisme. Binnen de school hanteren we verschillende leerstromen. We kijken bij de indeling naar het ontwikkelingsperspectief en de begeleidingsbehoefte van de leerling. Zo zit ieder kind echt op z’n plek. De groepsgrootte is tussen de 8 en 14 kinderen per klas. In een groep staan altijd minstens 2 medewerkers (leerkracht en een onderwijsassistent).
Veilige omgeving
We stimuleren de leerlingen om samen te werken: de belangrijkste dingen in het leven kun je niet alleen. We leren hun dat je deel uitmaakt van je omgeving en dat je samen sterker bent. Als leerlingen goed in hun vel zitten, leren ze beter. We willen dat er ook plezier gemaakt wordt op school en dat onze leerlingen zich prettig voelen bij ons.
Leren met plezier
Beweging is de basis voor groei en zorgt ervoor dat kinderen zich op verschillende gebieden ontwikkelen. We sporen kinderen dan ook aan om zich te ontwikkelen, nieuwe dingen te ontdekken en grenzen te verleggen. Dat doen we de hele schooldag door, waarbij we verschillende manieren van leren aanbieden. Kinderen kunnen zich hierdoor beter concentreren en hebben plezier in het leren.
De orthopedagoog/psycholoog is verantwoordelijk voor;
Beleid met betrekking tot leerlingenzorg
o Adviseert de schoolleiding inzake de beleidsontwikkelingen op het vakgebied.
o Ontwikkelt het beleid voor het vakgebied op schoolniveau en levert een bijdragen aan het ontwikkelen van een multidisciplinaire schoolbrede visie op onderwijs en zorg.
o Brengt het eigen specialisme in een multidisciplinair verband.
· Psychodiagnostisch en orthodidactisch onderzoek
o Analyseert gegevens van arts of toeleverende school.
o Observeert leerlingen individueel of in groepsverband.
o Verricht i.s.m. psychodiagnostisch medewerker diagnostisch onderzoek uit, neemt tests af en analyseert de resultaten ten behoeve van advisering, behandeling en begeleiding of verwijzing van leerlingen.
o Is verantwoordelijk voor leerlingenbesprekingen en woont teamvergaderingen en ouderavonden bij vanuit de vakinhoudelijke discipline.
o Adviseert het onderwijsteam over individuele en groepsgerichte aanpak van leerlingen.
· De ontwikkeling van de leerlingenzorg en de persoonlijke kwaliteit
o Participeert in kwaliteitskringen om te komen tot intercollegiale toetsing.
o Neemt deel aan scholings- en ontwikkelingsactiviteiten
Hij / zij houdt de voor het beroep vereiste kennis en bekwaamheden op peil en breidt deze zo nodig uit.
Een verantwoordelijke baan in een school volop in ontwikkeling en een bijzonder leuke doelgroep! Inschaling in OOP schaal 11 van cao PO met een extra arbeidsmarkttoelage
PCOU Willibrord is met 43 scholen een grote onderwijsorganisatie in de stad Utrecht en de regio. Daarbij gaat het om 30 scholen voor basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs en om 13 scholen voor voortgezet onderwijs in Utrecht,
Breukelen, Maarssen, Nieuwegein, Vianen en IJsselstein. We werken met zo'n 2.500 collega's aan het onderwijs voor ruim 20.000 leerlingen.
Wij werken verbindend, tonen lef, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en zijn in alles ontwikkelingsgericht. Of het nu gaat om onze leerlingen of om collega's. Iedereen is welkom en diversiteit en veelkleurigheid wordt gekoesterd. Voor elk kind is er een passende plaats op één van onze scholen en voor elke nieuwe collega hebben wij een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Wij werken gezamenlijk aan één helder doel: Voor elke leerling de beste ontwikkelkansen!
Inlichtingen: Pien van Gendt, directeur
Telefonisch: 06-43354475
Schriftelijke reacties richten aan: Pien van Gendt, directeur vóór 8 juli.
De gesprekken zullen zijn op woensdag 10 juli.